![](https://i0.wp.com/ereldil.com.tr/wp-content/uploads/2019/09/TOEFL.jpg?fit=847%2C328&ssl=1)
Test of English as a Foreign Language Internet Based Testing; her yıl bir milyona yakın insanın girdiği, uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. Amerikan üniversitelerinde lisans ya da lisansüstü eğitim almanın ön koşulu TOEFL sınavından geçerli not almaktır.
Aynı zamanda birçok özel şirket İngilizce yeterlilik belgesi olarak TOEFL sonuç belgesini kabul etmektedir.
Sınava nasıl hazırlıyoruz?
EREL DİL sizi TOEFL sınavına yılların deneyimi ile hazırlar. Dinleme, konuşma, okuma ve yazma bölümleri için ayrı ayrı programlar hazırlanır. Toefl sınavına hazırlık söz konusu olduğunda, paket program mantığından kaçınılmalı ve 4 temel dil becerisi (okuma, yazma, dinleme, konuşma) ayrı ayrı ele alınmalıdır. Bir öğrencinin okuma ve yazma becerileri oldukça gelişmiş iken, bu öğrenci dinleme alanında vasat, konuşma alanında ise yetersiz olabilir. Veya oldukça akıcı, etkili ve gramere hakim bir şekilde konuşabilen bir kişi, yazma söz konusu ise paragraf planlama ve doğru kelime seçimi gibi konularda problem yaşayabilir. Bu tür durumlara oldukça sık rastlamaktayız. Bu sebeple, tamamen öğrencinin mevcut ihtiyacına yönelik programları kişiye özel olarak hazırlıyor ve her öğrencimizi gereken alana gerektiği kadar çalıştırarak zaman kaybını engelliyor, efektif bir çalışma ortamı yaratarak etkili sonuçlar alıyoruz. Her biri bireysel olarak Toefl sınavına belli aralıklarla girerek kendilerini sınav hakkında sürekli güncelleyen profesyonel öğretmenlerle Toefl derecenizi şansa bırakmayın!
Not: TOEFL sınavına EREL DİL ile hazırlanmak için, uygulayacağımız seviye tespit sınavından Advanced seviyesinde sonuç almanız gerekmektedir
1 Ağustos 2019 itibariyle sınav format değişikliğine giden TOEFL artık öğrenciler için biraz daha kısa bir hale geldi. Değişiklikler okuma, dinleme ve konuşma sınavlarında sınavın kısalmasına sebep oldu. Eski sistemde okuma (Reading) sınavında 12-14 soru bulunurken, bu rakam 10 soruya düşürüldü. Böylelikle sınava girenlere soruları cevaplamak için kalan soru başına düşen süre uzadı.
Dinleme(Listening) sınavında soru başına ayrılan süre kısalsa da lecture’ların sayısının azalması sınava girenler açısından bir kolaylık olarak yorumlanabilir. Bildiği üzere, dinleme bölümünde lecture dediğimiz ders dinlemeleri süre olarak daha uzun ve içerdiği dil itibariyle daha karmaşık olduğundan öğrencilerin genelde zorlandıkları soru türlerinin başında gelmektedir. Eski sınav sisteminde 4-6 lecture(ders dinlemesi) gelirken, yeni sistemde bu rakam 3-4 lecture(ders dinlemesi) olarak belirlenmiştir.
Konuşma (Speaking) sınavı da kısalan bölümlerden. Eski sistemde 6 konuşma sorusu, 2 Bağımsız(Independent) ve 4 Entegre (Integrated) formatıyla karşımıza çıkarken, yeni sistemde soru adedi 1 Bağımsız (Independent) ve 3 Entegre (Integrated) toplamda 4 soru şeklindedir. Eski sistemi bilenler için artık Independent 1 ve Integrated 5 numaraları sorular artık sorulmamaktadır.